Házi paradicsomlé befőzés
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Először elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a tetőkkel együtt, majd lecsöpögtetjük.
  2. Ezután alaposan megmossuk a paradicsomokat is. Fogunk egy reszelőt és egy tálat, és elkezdjük lereszelni a paradicsomokat. Azaz egyesével, egészben reszelünk egy paradicsomot a legnagyobb reszelőn (amivel almát is reszelünk a pitéhez). Ez egy kiváló módszer, amit egy indiai szakácsnőtől tanultam. Nagyon gyors, és a végeredmény pépes paradicsom. Amikor elfogy a paradicsom, a héja egészben marad a kezünkben. És hát attól függ ki milyen gyorsan reszel, de 5 kg paradicsomot kb 20 perc alatt le lehet reszelni.
  3. Amikor készen van a paradicsom, egy nagy lábosba tesszük, és feltesszük főni. Ha felforr, kisebbre vesszük a lángot, és még 10 percig főzzük.
  4. Ekkor rögtön üvegekbe töltjük, a tetejére fél cm vastagon étolajat öntünk, és szorosan rácsavarjuk a tetőt.
  5. Ha megvagyunk az összessel, szárazdunsztba tesszük, azaz meleg takarókba bugyoláljuk, és ott hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés

Az étolaj használata opcionális. Van, aki szerint anélkül is eláll tartósan.

Forrás: vegavarazs.hu Hémangi