A szabdzsik a tradicionális indiai konyhában a főfogások elengedhetetlen részei. Egyfajta zöldséges raguként definiálhatóak, melyeket köret, sült zöldségek, csatni (édes-fűszeres szósz), lepénykenyér és sok más fogás kísérhet. Nagyon változatosan kombinálhatóak benne a zöldségek és fűszerek, akár meghatározott recept szerint főzünk vagy csak éppen kreativitásra bízzuk magunkat.
Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 3 evőkanál olaj
- 2,5 kiskanál római kömény
- 1 evőkanál reszelt,friss gyömbér
- 2 kiskanál őrölt koriander
- 0,5 kiskanál őrölt chili
- 3/4 kiskanál őrölt kurkuma
- 1 darab paradicsom lereszelve
- 1 kiskanál szárított methi levél (a lepkeszegmag levele)
- 4 darab krumpli kockára vágva
- 1-2 darab kaliforniai paprika megtisztítva, felkockázva
- só
- garam maszala
- 1 csokor korander levél apróra vágva
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- A wokban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt.
- Hozzáadjuk a gyömbért, és rövid kevergetés utána a porfűszereket: a koriandert, a csilit és a kurkumát.
- Elkeverjük és felöntjük a pépesített paradicsommal. 2-3 percig sűrítjük, majd beletesszük a methi-levelet, a krumplit és a paprikát.
- Megsózzuk, és öntünk alá 1,5-2 deci vizet. Ekkor lefedjük az edényt, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ne feledjük közben néhányszor megforgatni, hogy egyenletesen süljön a szabdzsi.
- Amikor elkészült, megszórjuk a garam maszalával és a felaprított korianderlevéllel, és alaposan elkeverjük. Lepénykenyérrel tálaljuk. Ha időnk engedi, készíthetünk hozzá csatnit vagy salátát is.
Megjegyzés
Ezt az ételt a legjobb öntöttvas wokban vagy öntöttvas lábosban elkészíteni.
Forrás: vegavarazs.hu - Hémangi Dévi Dászi oldala