Vegán télies szilvacsatni
Fogás
kísérő
Konyha
indiai
Hozzávalók
2
evőkanál
olaj
3-4
darab
chili paprika
apró, száraz
0,5
evőkanál
gyömbér
friss, reszelt
1
darab
fahéj
egész
1
evőkanál
kókuszreszelék
1,5
kávés kanál
őrölt koriander
60
dkg
szilva
magozott, összevágva
0,5
kávés kanál
só
15
dkg
nádcukor
1
késhegynyi
kámforkristály
(elhagyható)
Elkészítés
Az olajat felmelegítjük, belemorzsoljuk a csilit, hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért és a kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg a kókuszreszelék barnulni kezd.
Ekkor rászórjuk a koriandert, és jöhet bele a szilva. Kissé szétfőzzük, majd sózzuk, cukrozzuk és sűrűre főzzük.
Amikor elkészült, levesszük a tűzről és belekeverjük a kámfort.
Üvegekbe töltjük vagy tálaláshoz előkészítjük.
Megjegyzés
Forrás: www.vegavarazs.hu – Hémangi Dévi Dászi