Cukkini maszala

Nagyon kedvelem az ilyen recepteket, amellyel bebizonyíthatom, hogy egy egyszerű cukkini is isteni fogás lehet az indiai fűszerek segítségével. Szinte sajnálom, hogy nem láthatom a csodálkozást azoknak az arcán, akik először kóstolják.

Recept nyomtatása
Cukkini maszala
Fogás Main Dish
Konyha indiai
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Main Dish
Konyha indiai
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A megtisztított cukkinit hosszában félbevágjuk, a feleket felszeleteljük.
  2. Wokban olajat melegítünk, megpirítjuk benne a római köményt. Beletesszük a paradicsomot, kevergetés közben egy-két percig sütjük. Megszórjuk a korianderrel, a csilivel és a kurkumával, átforgatjuk és a cukkinit is hozzáadjuk.
  3. Az edényt lefedjük, és 6-8 perc alatt a cukkinit megpirítjuk. Közben keverjük meg néhányszor. Amikor elkészült, hozzákeverjük a sót és a garam maszalát is.
  4. Rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés

Forrás: Vegavarázs - Hémangi Dévi Dászi www.vegavarazs.hu