A csatnik dél-ázsiai eredetű szószok, melyek egyszerre édesek és csípősek. Nagyszerű kísérőt nyújtanak rántott zöldségek mellé vagy bármilyen más ételhez, amelyhez gyümölcsös vagy zöldséges szószt kínálnánk. Igazi kulináris különlegesség, próbáld ki receptünket, a sikered garantált lesz!
Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 80 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olaj
- 1 kávés kanál fekete mustármag
- 3 kávés kanál urad dhál felezett, hántolt
- 1,5 evőkanál gyömbér friss, reszelt
- 6 darab currylevél
- 5-6 darab chili paprika száraz, apró, ízlés szerint
- 1 kávés kanál só
- 10 dkg nádcukor
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- A paradicsomot pépesítjük – ennek legegyszerűbb módja, ha nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha nincs túl sok időnk, egész- vagy daraboltparadicsom-konzervből is készíthetjük.
- Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Ez nagyjából egy percet vesz igénybe. Amikor már illatos és kiszürkül, beleszórjuk az urad dált és aranybarnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a gyömbért, a csilit és a currylevet, rövid kevergetés után pedig beleöntjük a paradicsomot. Sózzuk, cukrozzuk, majd egészen sűrűre főzzük. Friss reszelt paradicsomból jóval tovább tart besűríteni, mint daraboltparadicsom-konzervből, de az a lényeg, hogy főzzük olyan sűrűre, hogy szinte megálljon benne a fakanál.
Megjegyzés
Forrás: Hémangi dévi dászi - Vegavarázs főzőblog
www.vegavarazs.hu