Gyömbéres paradicsomcsatni

A csatnik dél-ázsiai eredetű szószok, melyek egyszerre édesek és csípősek. Nagyszerű kísérőt nyújtanak rántott zöldségek mellé vagy bármilyen más ételhez, amelyhez gyümölcsös vagy zöldséges szószt kínálnánk. Igazi kulináris különlegesség, próbáld ki receptünket, a sikered garantált lesz!

Recept nyomtatása
Gyömbéres paradicsomcsatni
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A paradicsomot pépesítjük – ennek legegyszerűbb módja, ha nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha nincs túl sok időnk, egész- vagy daraboltparadicsom-konzervből is készíthetjük.
  2. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Ez nagyjából egy percet vesz igénybe. Amikor már illatos és kiszürkül, beleszórjuk az urad dált és aranybarnára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a gyömbért, a csilit és a currylevet, rövid kevergetés után pedig beleöntjük a paradicsomot. Sózzuk, cukrozzuk, majd egészen sűrűre főzzük. Friss reszelt paradicsomból jóval tovább tart besűríteni, mint daraboltparadicsom-konzervből, de az a lényeg, hogy főzzük olyan sűrűre, hogy szinte megálljon benne a fakanál.
Megjegyzés

Forrás: Hémangi dévi dászi - Vegavarázs főzőblog
www.vegavarazs.hu