Krumplis, paprikás szabdzsi

A szabdzsik a tradicionális indiai konyhában a főfogások elengedhetetlen részei. Egyfajta zöldséges raguként definiálhatóak, melyeket köret, sült zöldségek, csatni (édes-fűszeres szósz), lepénykenyér és sok más fogás kísérhet. Nagyon változatosan kombinálhatóak benne a zöldségek és fűszerek, akár meghatározott recept szerint főzünk vagy csak éppen kreativitásra bízzuk magunkat.

Recept nyomtatása
Krumplis, paprikás szabdzsi
Fogás Main Dish
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Main Dish
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A wokban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt.
  2. Hozzáadjuk a gyömbért, és rövid kevergetés utána a porfűszereket: a koriandert, a csilit és a kurkumát.
  3. Elkeverjük és felöntjük a pépesített paradicsommal. 2-3 percig sűrítjük, majd beletesszük a methi-levelet, a krumplit és a paprikát.
  4. Megsózzuk, és öntünk alá 1,5-2 deci vizet. Ekkor lefedjük az edényt, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ne feledjük közben néhányszor megforgatni, hogy egyenletesen süljön a szabdzsi.
  5. Amikor elkészült, megszórjuk a garam maszalával és a felaprított korianderlevéllel, és alaposan elkeverjük. Lepénykenyérrel tálaljuk. Ha időnk engedi, készíthetünk hozzá csatnit vagy salátát is.
Megjegyzés

Ezt az ételt a legjobb öntöttvas wokban vagy öntöttvas lábosban elkészíteni.

Forrás: vegavarazs.hu - Hémangi Dévi Dászi oldala