Az augusztusi hónap folyamán kerítettünk sort egy másik ellenőrzésre is, egy kiváló minőségű újonnan engedélyezésre kerülő vegán terméket illetően, ami egy kisméretű családi vállalkozás büszkesége: a szőlőlé.
Ez az ellenőrzés is pompás lehetőség volt, hogy közelebbről, személyesen is megismerjünk egy védjegyet alkalmazó kisvállalkozást, egy jól működő családi gazdaságot.
Müller Zsuzsanna és Paolo Cadenazzi egy családi méretű gazdaságot vezetnek, egy szőlészetet, ahol elsősorban szőlőlevet és bort állítanak elő. A család tagjai teljes elhivatottsággal végzik a munkájukat, és maximális odafigyeléssel és odaadással készítik vegán terméküket. A családi vállalkozás abból indult, hogy Cadenazzi úr, aki egy kerékpáros élsportoló volt, követte édesapja vágyát, és megvalósította a családi álmot egy hagyományos értékekre épülő szőlészet és borászat létrehozásával és működtetésével. Paolo Cadenazzi, Svájc egyetlen olasz kantonjában található Ticinoból (Tessin) – a Merlot hazájából – származik, és személyisége sajátos megjelenítése az olasz gyökerek és a svájci munkamorálnak magyar körülmények között.
Bár a szőlőültetvény és a 13 hektáros családi gazdaság a Mátra lábánál helyezkedik el, a szőlőlé elkészítése egy olaszországi főzőedény segítségével történik, és a szőlő mellett semmilyen más tartósítószer vagy adalékanyag nem kerül a szőlőlébe. Kivételesen finom, zamatos és mézédes lé készül a különféle fajtájú szőlőkből, amit kíváló ízlésű, igényes palackokban kínálnak a fogyasztók számára.