Igényes szőlőlé a mátrai családi gazdaságból

Az augusztusi hónap folyamán kerítettünk sort egy másik ellenőrzésre is, egy kiváló minőségű újonnan engedélyezésre kerülő vegán terméket illetően, ami egy kisméretű családi vállalkozás büszkesége: a szőlőlé.
Ez az ellenőrzés is pompás lehetőség volt, hogy közelebbről, személyesen is megismerjünk egy védjegyet alkalmazó kisvállalkozást, egy jól működő családi gazdaságot.

A szőlőültetvény (Fotó:Müller Zsuzsanna)

Müller Zsuzsanna és Paolo Cadenazzi egy családi méretű gazdaságot vezetnek, egy szőlészetet, ahol elsősorban szőlőlevet és bort állítanak elő. A család tagjai teljes elhivatottsággal végzik a munkájukat, és maximális odafigyeléssel és odaadással készítik vegán terméküket. A családi vállalkozás abból indult, hogy Cadenazzi úr, aki egy kerékpáros élsportoló volt, követte édesapja vágyát, és megvalósította a családi álmot egy hagyományos értékekre épülő szőlészet és borászat létrehozásával és működtetésével. Paolo Cadenazzi, Svájc egyetlen olasz kantonjában található Ticinoból (Tessin) – a Merlot hazájából – származik, és személyisége sajátos megjelenítése az olasz gyökerek és a svájci munkamorálnak magyar körülmények között.

Az igényesen palackozott szőlőlé (Fotó: Müller Zsuzsanna)

Bár a szőlőültetvény és a 13 hektáros családi gazdaság a Mátra lábánál helyezkedik el, a szőlőlé elkészítése egy olaszországi főzőedény segítségével történik, és a szőlő mellett semmilyen más tartósítószer vagy adalékanyag nem kerül a szőlőlébe. Kivételesen finom, zamatos és mézédes lé készül a különféle fajtájú szőlőkből, amit kíváló ízlésű, igényes palackokban kínálnak a fogyasztók számára.

A szőlőlé, és amiben készült: a csoda-főzőedény (Fotó: Müller Zsuzsanna)