Vegán likőr az asztalon

Az ellenőrzések remek lehetőséget nyújtanak, hogy a száraz, adathalmazokat kívánó adminisztráció mellett személyesen is megismerjük a védjegyet alkalmazó vállalkozásokat, cégvezetőket és munkatársaikat, akik legtöbbször hivatásukként végzik a munkájukat, és maximális odafigyeléssel és odaadással készítik vegán termékeiket. Az augusztusi hónap folyamán kettő ellenőrzést is folytattunk az újonnan engedélyezésre került vegán termékeket illetően – egy szőlőlé és egy likőr esetében.

A Tokaj Spirit Kft. a tokaji borvidéken található üzeme a helyi tradiciókkal szakítva nem bortermeléssel és palackozással foglalkozik, hanem elsősorban likőr- és rövidital gyártással, és ezáltal a cég Tokaj-Hegyalja új, eddig ismeretlen arcát mutatja be.

A Tokaj Spirit Kft. palackozóüzeme

Közel két évvel ezelőtt született meg az ötlet Wendler Tibor úr gondolataiban, aki a cég ügyvezetője, hogy a krémlikőr különlegességeiből származó élményt elérhetővé teszik a vegán fogyasztók számára is. Megfogalmazódott az elképzelés, hogy egy kizárólag növényi alapú likőrt készítsenek, eleget téve ezáltal a vegánok által követett étkezési szokásoknak is. Nagy kihívás volt a cég dolgozói számára, hogy megtartsák a likőrökre jellemző krémes textúrát és testességet úgy, hogy közben a receptúra mellőz bármilyen állati eredetű hozzávalót – különösképpen a krémlikőrök alapjául szolgáló tejet és tojást. 

A cég irodaháza

Ettől függetlenül a recept mégis kiválóan sikerült, hiszen elkészítettek egy igazi kuriózumot a likőrök piacán: az ország első vegán krémlikőrjét. A kókusz- és mandula ízű finomság receptúrafejlesztése és gyártásszervezése a V-védjegy nemzetközi szervezet felügyelete alatt történt. Wendler úr hangsúlyozta, hogy reményeik szerint a vegán és vegetáriánus fogyasztók is örömmel fogadják majd ezt a likőr-különlegességet, ami ősztől már a boltok polcain is megtalálható.

A kókusz és mandula ízű vegán krémlikőr